No Waste Blond

Over deze houtsoort

 

Voor No Waste Blond zijn alle lichtere gekleurde afvalhoutsoorten toegestaan. De gebruikte materialen zijn afkomstig van afgedankte meubelen uit de milieustraat aangevuld met lokaal hout van bomen die om moeten zoals Christusboom, eiken, iepen, plataan, Ujense zwarte (kersenboomsoort uit Uden) en tulpenboom. We zagen het hout in een straal van 10 km om ons bedrijf. In sommige gevallen zijn we er zelfs jarenlang onderdoor gereden. Zo hebben we onlangs een waanzinnig mooie beuk van de Loosbroekseweg gekregen. Deze beuk was doodgegaan op de stam en heeft daardoor slaap gekregen. Dat geeft een effect waarbij het lijkt alsof we de jaarringen met Oost-Indische inkt hebben nagetekend.

 

Oude verbindingsgaten, kabeldoorvoeren, sleufjes en eventuele scheurtjes in het hout worden met resthout en hars opgestopt. Dit geeft een bijzonder kleuren- en patronenpallet dat niet snel verveelt.

 

De tafels worden afgewerkt met een milieuvriendelijke lak of onbehandeld geleverd. Op klantenwens kunnen we de tafel ook afwerken met zeep, een methode die puristen zeer waarderen maar die de tafel wel onderhoudsgevoeliger maakt.